Vijesti

«Pro Ecclesia et Pontifice» članu Dominikanskog samostana u Korčuli fr. Dragi Kolimbatović

dk1Dubrovnik, 09. travnja 2009. – Nakon Mise posvete ulja u dubrovačkoj katedrali na Veliku srijedu u 18 sati, papinski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Mario Roberto Cassari i dubrovački biskup mons. Želimir Puljić, uručili su odličje pape Benedikta XVI «Pro Ecclesia et Pontifice» članu Dominikanskog samostana u Korčuli fr. Dragi Kolimbatović.

 

 

Ovo odlikovanje se podjeljuje klericima i laicima koji su se osobito istakli u službi Crkve. «Ocu Dragi se ovo odličje udjeljuje za 56 godina predanog djelovanja u pučkim misijama, a prigodom devetnice za proslavu 800-te obljetnice Dominikanskog Reda» rekao je mons. Ivan Šimić, kancelar dubrovačke biskupije, u kratkom predstavljanju odlikovanog. U plaketi uz odličje stoji napisano (prijevod s latinskog):

 

BENEDIKT XVI, VRHOVNI SVEĆENIK
ODLIKUJE
ODLIČJEM SVETOG KRIŽA «ZA CRKVU I PAPU»,
POSEBNO USTANOVLJENOG ZA IZVRSNA DJELA I REVNOST
Časnog oca Dragu Kolimbatović, O.P.
KOJI JE DOSTOJAN DA MU SE UDIJELI OVO ODLIČJE
I DA SE ISTIM SAM RESI.

U Vatikanu, 16. ožujka 2009.

 

Istim odličjem je odlikovan i fra Mario Šikić OFM, a dvojica dijacezanskih svećenika: don Ante Marković, dugogodišnji dekan Pelješkog dekanata i don Mirko Maslać, generalni vikar, su postali monsignori – kapelani Njegove Svetosti. Odlikovana je i s. Marija Gonzaga Peras, redovnica družbe Kćeri milosrđa koja je dragovoljno ostala s vjernicima u okupiranom Cavtatu, i Margita Cetinić, profesorica i dugogodišnja voditeljica katedralnih zborova.