Vijesti

Punopravni članovi dominikanske obitelji u Veloj Luci

naslovna_str_od_primanjaU kronici laičkog bratstva dominikanskog Reda u Veloj Luci stoji napisano da su „bijela braća“ godine 1898. utemeljili zajednicu trećega Reda sv. oca Dominika u tom mjestu, na otoku Korčuli.


Od tada je prošlo punih 110 godina, u kojima se to laičko bratstvo - okupljeno pri župi sv. Josipa - sve dublje „ucjepljuje“ u dominikansku obitelj.
Znak ovog „ucjepljenja“ jest i najnovije događanje u župnoj crkvi, u popodnevnim satima.


Naime, u nedjelju, 22. ožujka 2009. godine 28 članova iz tog laičkog bratstva započelo je vrijeme novicijata.
Nakon što su izrazili želju da postanu punopravni članovi dominikanske obitelji, a primjerom vlastitog života tu su svoju želju i opravdali, iz ruku voditelja bratstva p. A. Bobaša, primili su „škapulare“ - vidljivi znak pripadnosti dominikanskoj obitelji.

 

2009-03-23-oblacenje_clanova-1

 

2009-03-23-oblacenje_clanova-2


Oba člana dominikanskog samostana u Korčuli – p. Drago i p. Anto – učinili su sve da ceremonija započinjanja vremena novicijata bude za sve članove uistinu lijepa i svečana.


Vrijedne sestre, s. Tješimira i s. Marija Lurdes – koje žive u samostanu sestara dominikanki u Veloj Luci, uvelike pomažu da ova mala zajednica živi po načelima laičkih bratstava dominikanskog Reda.

 

2009-03-23-oblacenje_clanova-3

 

2009-03-23-oblacenje_clanova-4

 

Odmah nakon slavlja, pet novih članova se prijavilo, u želji da iduće godine i oni krenu istim stopama.

 

2009-03-23-oblacenje_clanova-5

 

Sve članove, koji su danas započeli vrijeme novicijata, neka prati zagovor našega utemeljitelja, sv. oca Dominika, a sve neka nas dobri Bog blagoslovi.