Vijesti

Predstavljanje knjige Drage Kolimbatovića u Moskvi

dk2

Na ruski jezik prevedena i u Moskvi predstavljena druga knjiga dominikanca Drage Kolimbatovića

 

 

Drago Kolimbatović rođen je 15. rujna 1925. u Supetru na otoku Braču, gdje je završio osnovnu školu, a klasičnu gimnaziju u Bolu. Za svećenika je zaređen 1953. u Dubrovniku. Tijekom pedeset i pet godina svećeničkoga i redovničkog života obavljao je brojne službe od provincijala Hrvatske dominikanske provincije do učitelja novaka i župnika. Poznat je kao pučki misionar i propovjednik, obišavši gotovo cijelu Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Vojvodinu, propovijedajući te vodeći brojne duhovne obnove i vježbe. Neumorni evangelizator i „atomski“ Marijin apostol.


U svojim knjigama svjedoči kako je za vrijeme komunističkog režima na šaljiv i dosjetljiv način odolijevao neugodnostima i pritiscima komunista. Autor je dviju knjiga „Iz torbe pučkog misionara“ (2002), koja je u manje od godine dana doživjela dva izdanja te „Moj Bleiburg“, objavljena 2003. godine. Knjige su objavljenje u izdanju Dominikanske naklade Istina.


U ožujku 2007. u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Moskvi predstavljen je ruski prijevod knjige „Moj Bleiburg“. Ruski naslov knjige glasi „Apostol u jugoslavenskom 'raju'“, u prijevodu Larise Saveljeve, a objavljena je u izdavačkoj kući Kajros iz Kijeva. A ovaj tjedan u Moskvi je predstavljena i druga knjiga o. Drage, prevedena na ruski „Iz torbe pučkog misionara“.

 

 


Драго Kолимбатович
ИЗ СУМКИ ПРОПОВЕДНИКА
Истина и Жизнь
Mocква
Πepeвод c хорватского Ларисы Савельевой 2008.
Peдактоp Haтaлья Боброва
Dominikanska naklada Istina. 2002