Vijesti

Zavjeti laičkog bratstva na Peščenici

2020 10 04 dom obitelj

 

U subotu, 3. listopada u Dominikanskom samostanu bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici dvanaest članova Dominikanskog laičkog bratstva bl. Augustina Kažotića položilo je trogodišnje zavjeta. Ujedno je to bila i obnova rada Bratstva koje je osnovano 2014. godine.

 

Polaganju zavjeta prethodila je priprema koja se sastojala od zajedničke molitve, razmatranja o životu u dominikanskoj obitelji s osvrtom na Opće konstitucije Reda i druge upute koje je pripremio fr. Marinko Zadro, a potom i susreta s provincijalom fr. Slavkom Sliškovićem koji je u izlaganju rekao da je poziv dominikanskih laika dragocjena nadopuna apostolatu braće redovnika i sestara redovnica te kako je on najdragocjeniji dar koji proizlazi iz života u Redu - međusobna bratska ljubav i molitvena podrška.

 

Nakon priprave uslijedila je sveta misa koju je predvodio Provincijal tijekom koje je 12 članova Bratstva izreklo svoja obećanja. To je za nas bio dugo željen i izmoljen događaj kojim smo potvrdili svoju odanost Redu i nastojanje da svoje živote oblikujemo prema karizmi svetog Dominika.

 

Misno slavlje još svečanijim učinila je prof. Sandra Gucić koja je svirala orgulje i predvodila pjevanje. Zahvalni dragom Bogu i blaženom Augustinu koji nam je zasigurno pomogao doći do ovog svečanog trenutka u našim životima, nakon svete mise smo uz nazočnost fr. Marinka Zadra odabrali peteročlano vijeće, a potom je vijeće odabralo priora bratstva brata Darka Tomislava Jelinića.

Preporučujemo rad i život bratstva u molitve cijele naše dominikanske obitelji!

 

Maja Jelinić