Vijesti

Posjet provincijala Poglavarstvu grada Zagreba

Posjet provincijala Poglavarstvu grada Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u petak, 9. siječnja 2009. u službeni posjet provincijala hrvatske dominikanske provincije Navještenja Bl. Djevice Marije dr. Antu Gavrića O. P., u društvu s dr. Franjom Šanjekom, provincijalovim sociusom Tomislavom Kraljevićem i tajnicom Provincije Anom Buljat.

 

U razgovoru u Poglavarstvu, provincijal Gavrić upoznao je gradonačelnika Bandića s projektom prerastanja župne crkve Kraljice sv. krunice u Kontakovoj ulici u nacionalno svetište te je predstavio i zamisli o uređivanju dvaju prostora na toj lokaciji, Kažotićeva trga i Gospinog vrta.


Zagrebački je gradonačelnik naglasio da je gradska uprava s njim na čelu oduvijek imala sluha kada je u pitanju suradnja s Crkvom, o čemu svjedoče brojni već realizirani projekti, projekti koji su u tijeku, ali i oni koji tek slijede.


Inače, Dominikanski samostan osnovan je 1927., a prva crkva izgrađena poslije rata u Zagrebu bila je upravo crkva Kraljice sv. Krunice. Dominikanci se još nazivaju bijelim fratrima, lučonošama evanđeoske istine koji već osam stoljeća hrvatskom zemljom pronose evanđeoski glas.

 

( Izvor: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=10023 )

 

 


 

 

Prošloga petka, 9. siječnja 2009., održan je sastanak gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i provincijala Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Bl. Djevice Marije fr. Ante Gavrića i njegovih suradnika.
Nakon održanog sastanka uslijedilo je zajedničko fotografiranje.

 

Zajednička fotografija nakon sastanka