Vijesti

Nova crkva svetog Dominika u Albaniji

2015-09-24-crkva-u-albanijiOP - Dominikanci iz Provincije Malte dugo su uključeni u misijski rad u Albaniji. San im je bio izgraditi nešto lijepo i korisno za ljude u Lagjja Mirdita, Drač (Durrës) u Albaniji.

 

Dana 19. rujna 2015. godine slavili su ostvarenje toga sna, inauguraciju nove crkve i pastoralnog centra. Biskup George Frendo, pomoćni biskup Tirane-Drača u Albaniji, koji je i sam dominikanac, predslavio je euharistiju i obred blagoslova nove crkve.

 

U koncelebraciji su bili učitelj Reda propovjednika fr. Bruno Cadoré, malteški dominikanski provincijal fr. Francis Micallef i socius učitelja Reda za Italiju, Maltu i Iberijski poluotok fr. Miguel Angel del Rio.
Crkva je posvećena svetom Dominiku.

 

Fr. Geoffery Bugeja, rektor crkve, izrazio je veliku radost i zahvalnost za taj veliki uspjeh. "Ovo je bilo moguće jer smo svi vjerovali u ovaj projekt, a u našim je srcima bila duboko usađena želja da pojačamo i poboljšamo ljudske uvjete naše braće i sestara.

 

Tijekom posljednje dvije godine ne samo da smo vidjeli kako se zgrada diže iz temelja; štoviše, vidjeli smo kako kršćanska zajednica raste brojem, i nastoji sve više slijediti Gospodina, svoj stvarni i čvrsti temelj."

 

 

Foto album!