Vijesti

Tek je mu je 90!

2015-09-21-fr-drago-naslovnaKorčula, 21.9.2015. – Fr. Drago Kolimbatović, poznati dominikanski pučki misionar, u nedjelju 20. rujna u dominikanskom samostanu sv. Nikole u Korčuli svečanim misnim slavljem proslavio je svoj 90. rođendan.

U propovijedi je provincijal fr. Anto Gavrić biranim riječima govorio o dugogodišnjem fr. Draginu redovničkom i svećeničkom životu. Posebno je naglasio kako je on zagovornik Božjeg plana da svaka osoba – svaka ljudska zajednica mora biti zajednica ljubavi i služenja malenima, slabima i nezaštićenima.

 

Predano služiti njima isto je što i služenje Isusu, jer čovjek je ono što čini! Misno slavlje uveličao je zbor predvođen s. Rahelom Rukavinom. Poslije misnog slavlja samostanski starješina fr. Marko Bobaš u samostanskoj blagovaonici za sve prisutne upriličio je prigodnu zakusku.

 

Nakon nje rođendansko slavlja nastavljeno je kod sestara dominikanki uz bogat slavljenički stol, pjesmu i pozdravne govore. Rođendanskoj proslavi nazočio je i gradonačelnik Korčule gosp. Andrija Fabris, provincijala fr. Ante Gavrić, pojedini korčulanski svećenici te Dragini prijatelji.