Vijesti

Dominikanski bogoslovi na susretu hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

2024 05 06 shkm gospic

 

U subotu, 4. svibnja 2024. u Gospiću je održan XII. susret hrvatske katoličke mladeži na kojemu su sudjelovali i dominikanski studenti fr. Mislav Matijašić i fr. Dominik Šakić. Zajedno sa sestrama dominikankama mlade su upoznali s karizmom sv. Dominika te s povijesnom i duhovnom baštinom Reda propovjednika. Bila je to također prigoda za zajedničko druženje, uz okrepu, molitvu krunice i pjesmu.

 

Vrhunac susreta bila je svečana misa koju je na gospićkom stadionu Balinovac, pred više od 10000 mladih iz Hrvatske i inozemstva, uz većinu hrvatskih nadbiskupa i biskupa, predvodio splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić. Na početku euharistijskog slavlja apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua pročitao je pozdrav mladima koji im je uputio papa Franjo. Papa je ohrabrio mlade na njihovu životnom putu i potaknuo ih da mudro i razborito, imajući Krista kao svojeg Učitelja, iskoriste svoju mladost i vrijeme koje im je darovano.

 

Domaćin XIII. susreta hrvatske katoličke mladeži bit će grad Požega i Požeška biskupija. Do novog susreta, budimo Kristovi sijači vedrine, nade i radosti!

 

Fr. Dominik Šakić, OP

 

2024 05 06 01 shkm gospic