Vijesti

Uočnica svetkovine Navještenja Gospodinova i proslave Dana Hrvatske dominikanske provincije

2023 03 25 uocnica naslovna

 

U crkvi sv. Dominika i Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića u Trogiru, 24. ožujka 2023. održana je uočnica svetkovine Navještenja Gospodinova i proslave Dana Hrvatske dominikanske provincije. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je fr. Zvonko Džankić, u nazočnosti fr. Slavka Sliškovića, provincijala HDP-e, fr. Petra Galića, starješine trogirskog Samostana sv. Dominika, i ostale braće dominikanaca.

 

Predslavitelj je u uvodnoj riječi pozdravio sve nazočne, a osobito članove Dominikanske obitelji, istaknuvši u prigodnoj homiliji lik bl. Augustina Kažotića, dominikanca, zagrebačkog biskupa i prvog hrvatskog blaženika, koji je bio proročki glas savjesti svojeg vremena, pravednik kojemu su mnogi postavljali zasjede, propovjednik istine te zastupnik siromašnih i obespravljenih.

 

Svetoj misi prethodila je pobožnost križnog puta koju je predvodio fr. Slavko Slišković, a poslije euharistijskog slavlja uslijedilo je predstavljanje knjižice nadahnutih misli „U zagrljaju ljubavi“ fr. Zvonka Džankića, knjižice koja nas poziva da otvorimo svoje srce i oči za ono što je lijepo i dobro u našem svakodnevnom životu, a što nas približava izvoru svega lijepog i dobrog, a to je Bog.