Vijesti

S radom započelo Prošireno provincijsko vijeće Hrvatske dominikanske provincije

2022 06 20 korcula 02

 

Od 20. do 23. lipnja 2022. u samostanu Sv. Nikole u Korčuli održava se Prošireno provincijsko vijeće Hrvatske dominikanske provincije ("Intermedija").

 

Intermedija se održava tijekom druge godine po potvrdi trenutačnog provincijala, a na njoj sudjeluju članovi Provincijskog vijeća, priori i starješine kuća te ostali dužnosnici Provincije.

 

Na Intermediji se raspravlja o svemu što se smatra korisnim za dobro Provincije, a u prvom redu se razmatra jesu li u djelo provedene naredbe i preporuke posljednje Provincijske skupštine.

 

Započela je Jutarnjom molitvom časoslova i duhovnim nagovorom fr. Domagoja A. Polanščaka, koji je govorio o izazovima redovničkog života, kristocentričnosti našeg poslanja te vrijednosti tišine kao majke propovijedanja i obrane samostanskog života. Nakon toga fr. Slavko Slišković, provincijal, pročitao je izvješće o stanju Provincije.

 

Intermedija se nastavlja čitanjem izvješća priora, starješina i dužnosnika Provincije te njihovom analizom i tematskom raspravom, a završava Provincijskim vijećem koje će na temelju rada Intermedije donijeti određene zaključke.

 

2022 02 20.korcula 01