Vijesti

Predstavljena pjesmarica „Gospodine, Ti imaš riječi života vječnoga“

2022 05 26 pj naslovna

 

U dvorani Dominikanskog samostana u Splitu u utorak 24. svibnja održano je predstavljanje pjesmarice „Gospodine, Ti imaš riječi života vječnoga“ autora Branimira Vukorepe, pastoralnog suradnika Župe Gospe od Ružarija u Splitu i dominikanskog trećoreca.

 

Susret je pred okupljenim uzvanicima moderirao župnik p. Marko Bijelić, OP, a župni vikar p. Saša Stjepan Bukvić pomogao je pročitavši pisanu recenziju liturgičara fra Domagaja Volarevića, koji se osvrnuo na knjigu. Potom se o samom nastanku knjige, kao i o njenom sadržaju, kratkim govorom osvrnuo i sam autor.

 

Pjesmarica sadrži uglazbljene dvije Mise, Oče naš, Zdravo Mariju, Slava Ocu, a u svojem središnjem dijelu sadrži skladane antifone za sve nedjelje i Gospodnja slavlja kroz liturgijske godine A, B i C, antifone za odabrana slavlja i blagdane Blažene Djevice Marije, svetaca i blaženika Katoličke Crkve te antifone za sva slavlja i blagdane svetaca i blaženika Reda propovjednika.

 

U zadnjem poglavlju knjige nalaze se skladane duhovne kršćanske šansone. Knjiga je upotpunjena prigodnim ilustracijama u boji, autorice Mirne Leopolde Katinac, te skicama, citatima psalama i kršćanskih tekstova svetaca i drugih autora. Ovo izdanje nastalo je ujedno i kao kulturno-umjetnički doprinos velikom jubileju, 800. godišnjice od rođenja sv. Dominika za nebo, te od početka djelovanja dominikanaca na području Hrvatske.

 

Na predstavljanju su nastupili glazbeni sastavi „Darovi Duha“, VIS „Dominik“, „Gospine ruže“, „Put ljubavi“, klapa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu „Sveti Dujam“ i mješoviti župni zbor „Dominik“. Izdavanje pjesmarice „Gospodine, Ti imaš riječi života vječnoga“ realizirano je u suradnji s Dominikanskim samostanom u Splitu i izdavačkom kućom „Kyrios“ iz Splita.