Vijesti

Fr. Josip Dolić, novi voditelj HKM u Kemptenu

2022 04 04 naslovna k dolic

 

Euharistijskim slavljem održanim 3. travnja 2022. u crkvi Marije Pomoćnice u Kemptenu i u crkvi Uznesenja BDM u Memmingenu, vjernicima se predstavio fr. Josip Dolić, novi voditelj Hrvatske katoličke misije Kempten, koja djeluje u njemačkoj saveznoj državi Bavarskoj, u sklopu Biskupije Augsburg.

 

Misija Kempten, koja broji oko 7000 vjernika, osnovana je 4. svibnja 1974. godine. Od njezina utemeljenja do 1. listopada 2019. godine voditelj Misije bio je fr. Mile Gugić, a poslije njega Misiju je preuzeo fr. Matijas Farkaš.

 

Braća dominikanci sa žalošću su primili molbu fr. Matijasa Farkaša za oslobođenje od redovničkih zavjeta i obveza svećeničke službe, u nadi da će svojom odlukom pronaći mir i osmišljenje svojeg života, moleći da ga Gospodin u tome blagoslovi. Od nedavno provedene primopredaje HKM Kempten bratu Matijasu Farkašu zabranjeno je vršenje bilo kakve službe povezane sa svetim redovima, osim nužnih za dobro vjernika u smrtnoj opasnosti.

 

Novi voditelj HKM Kempten, fr. Josip Dolić, rođen je 13. svibnja 1980. u Koblenzu (Njemačka), a rodom je iz Donjih Glavica, općina Sinj. Za svećenika je zaređen 22. lipnja 2019. godine i od tada je živio i djelovao u dominikanskim samostanima u Dubrovniku i Zagrebu.

 

Prisutnost novog voditelja Misije znak je želje i spremnosti braće dominikanaca da nastave sa svojom djelatnošću u južnoj Njemačkoj i da budu duhovna podrška i vodstvo Hrvatima izvan domovine.

 

2022 04 04 01

 

2022 04 04 02