Vijesti

50. godina Bethanien Kinder...

2018 06 22 t z naslovna

 

50. godina Bethanien Kinder- und Jugenddorf pokraj Bergisch Gladbacha

 

U zahvalnosti Bogu za pola stoljeća djelovanja zajednica sestara dominikanki od Betanije koju je 1866. osnovao blaženi Jean-Joseph Lataste, u nedjelju 10. lipnja u Kinderdorfu pokraj Bergisch Gladbacha svečano je proslavila svoj Zlatni jubilej.

 

Euharistijsko slavlje predvodio je pomoćni kölnski biskup mons. Ansgar Puff uz koncelebraciju o. Petra Kreutzwalda, provincijala njemačke dominikanske provincije Teutonije i o. Tihomira Zovka, hrvatskog dominikanca.

 

Središnjoj proslavi prethodio je svečani čin na kojem je istaknut značaj Kinderdorfa kao mjesta življenja sa svojim humanim i socijalno-pedagoškim usmjerenim angažmanom za djecu i mlade te sa svojim ponajprije crkveno-duhovnim aspektom.

 

Slavlju su se pridružili mnogi koji su ondje proveli djetinjstvo i mladost ili pak samo neko kraće vrijeme. Tako je nedjeljno jutro bilo obilježeno radosnim susretom bivših stanara s njihovim kinderdorf majkama (sestrama dominikankama i odgojiteljicama laikinjama) te s ocem Tihomirom koje je ondje u svojstvu duhovnika i dušobrižnika proveo četrdeset i tri godine, nastojeći promicati duh Reda, a osobito karizmu sestarske Betanije.