U nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića svečano proslavljen blagdan Male Gospe

2021 09 09 m h naslovna

 

U crkvi sv. Dominika i nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića u srijedu je svečano proslavljen blagdan Male Gospe. Svečano misno slavlje predvodio je starješina dominikanskog samostana fr. Petar Galić,OP., a u koncelebraciji je bio don Györgj Pilis iz Mađarske.

 

Predslavitelj misnog slavlja u propovijedi je istaknuo: “Gospa, čiji rođendan danas slavimo, bila je suradnica Božja, a suradnici smo Božji onda kad vršimo njegovu volju. Da je vršimo znat ćemo po tome što su Njegove riječi naš život. Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, koji nose njegov sadržaj u srcu kao Gospa. Jesu li Božje riječi sadržaj našega srca u svakidašnjici, koje sadržaje mi nosimo u sebi i prenosimo? S kime se surađuje, s Bogom ili Đavlom? Naime, Božja poruka spaja, obogaćuje, liječi i izgrađuje naš život. Gospa svima nama uvije treba biti uzor. Crkva nam kroz cijelu godinu donosi Gospine blagdane, ne slučajno, već zbog toga što je ona Majka koja nas uči kako se dolazi do njezina Sina”, zaključio je fr. Petar u nadahnutoj propovijedi.

 

Nakon misnog slavlja, kojeg je uzveličao Zbor blaženog Augustina Kažotića, svi nazočni vjernici imali su priliku sudjelovati u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

 

 

Ivana Rinčić