Zavjeti laičkog bratstva

2017 05 25 l b naslovna

 

Prvi zavjeti članova laičkog bratstva "Sveti Dominik"

 

24. svibnja 2017. godine, na spomendan prijenosa kostiju svetog Dominika, u crkvi Kraljice svete krunice, 20 braće i sestara laičkog bratstva "Sveti Dominik" – Rozalija Estera Bregović Pračić, Rado i Roska Čibarić, Ivana Marta Đuras, Dubravka Katarina i Vladislav Albert Hinšt, Ivan i Rozalija Jakšeković, Tina Anđela Jeletić, Ante i Zvonimira Kisić, Ivica i Marinka Kisić, Ivna Veronika Kocijan, Vesna Marta Merlić, Vjera Benedikta Mrvelj, Nataša Marija Kleofina Murko, Željka Veronika Šubarić, Robert i Katarina Ozana Tomljenović – položilo je prve zavjete u ruke oca provincijala Slavka Sliškovića na tri godine.

 

Provincijal je u prigodnoj homiliji, opisavši važnost spomendana, naglasio stvari koje čine istinskog dominikanca. Propovijedanje je temelj našega poslanja, ali ono nije samo govorenje, već treba biti i svjedočenje. Nadalje, proučavanje vjerskih istina koje prihvaćamo, ali i poučavanje drugih tim istinama, ovisno o mjestu gdje se nalazimo, jer nije moguće propovijedati ono što ni sami ne razumijemo.

 

Potaknuo je zavjetovanike da poput apostola budu u bratskom zajedništvu kako bi mogli zajedno raditi na propovijedanju Evanđelja. Na kraju homilije, pozvao je zavjetovanike da se često napajaju na izvoru i temelju kršćanskog, ali i dominikanskog života – na euharistiji. "Laudare, benedicere, praedicare" je liturgijski usklik, stoga svako naše propovijedanje treba počivati na hvali i blagoslivljanju Boga. Zavjetovanici su zatim pristupili zavjetovanju, a nakon svete mise nastavilo se druženje s obitelji i prijateljima uz okrjepu u Kažotićevoj dvorani.