Novi članovi laičkog bratstva

2016 05 25 treci red

U novicijat laičkog bratstva “Sveti Dominik” primljeni su novi članovi

 

U utorak, 24. svibnja, na spomen Prijenosa svetog oca Dominika, u crkvi Kraljice sv. krunice u Zagrebu u novicijat laičkog bratstva "Sveti Dominik" primljeni su novi članovi. Rozalija Bregović Pračić, Rado i Roska Čibarić, Ivana Đuras, Vladislav i Dubravka Hinšt, Ivan i Rozalija Jakšeković, Tina Jeletić, Ante i Zvonimira Kisić, Ivica i Marinka Kisić, Ivna Kocijan, Vesna Merlić, Vjera Mrvelj, Nataša Murko, Robert Ramić, Robert i Katarina Tomljenović te Željka Šubarić, za vrijeme Svete mise izrazili su želju da žele biti članovi dominkanske obitelji. Obred primanja kandidata u laičko bratstvo predvodio je p. Domagoj A. Polanščak, duhovnik koji će pratiti novake tijekom godine novicijata kad će iskusiti život dominikanske obitelji obdržavanjem pravila svetog Dominika. Kao znak ulaska u novicijat novi članovi primili su blagoslovljeni škapular, a neki su dobili i novo redovničko ime.

 

Prigodnu homiliju p. Domagoj Augustin završio je riječima upućenim braći i sestrama novacima i novakinjama: "Započinjete pripravu za poslanje koje vam je Bog darovao, a koje ste vi prihvatili, poput Isusovih prvih učenika. Odlučili ste se za važan iskorak u vašem vjerničkom životu. Ovaj iskorak je prvi korak, a bit će ih još mnogo. Put je samo jedan, ali to ne znači da na njemu nema prepreka ili krivih smjerokaza. Ipak, imat ćete najboljeg vodiča - Isusa Krista, ali i njegovog vjernog učenika sv. Dominika, čije ime nosi vaše laičko bratstvo. O njemu je bl. Jordan Saski, njegov nasljednik na čelu Reda propovjednika, napisao: "Svagdje se riječju i djelom iskazivao kao evanđeoski muž". Neka vam ove riječi budu poticaj da kao pravi evanđeoski muževi i žene, kao glasonoše radosne vijesti, spremno i na različite načine navještate život i učenje Isusa Krista."

 

Dvostruko slavlje toga dana svojom nazočnošću uveličali su župljani Kraljice sv. krunice, članovi dominikanskih laičkih bratstava "Ozana Kotorska" i "Augustin Kažotić", obitelj, rodbina i prijatelji naših novaka te braća dominikanci. Poslije mise slavlje je nastavljeno prigodnim druženjem i domjenkom.

 

Foto album