joomla social media module

2020 10 16 hrk

 

U četvrtak, 15. listopada u samostanu hercegovačkih frenjevaca u zagrebačkoj Dubravi, održana je 52. Skupština Hrvatske redovničke konferencije na kojoj je izabrano novo vodstvo za iduće trogodišnje razdoblje.

 

Za predsjednika je izabran fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, a za podpredsjednicu s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica sestara Kćeri Božje ljubavi.

 

U Vijeće HRK, izabrani su fra Milan Krišto, provincijal Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda, p. Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, s. Mariangela Galić, provincijalka Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda Službenica Milosrđa i s. Marija Banić, vrhovna poglavarica Služavki Maloga Isusa.

 

Na skupštini je sudjelovao i mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup i predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života. Na početku Skupštine uputio je poticajne pozdravne riječi, a predvodio je i koncelebrirano misno slavlje te je u prigodnoj propovijedi sv. Tereziju Avilsku čiji je spomendan slavljen, predstavio kao uzor molitvenog života svim redovnicama i redovnicima.

 

Skupština je razmotrila djelatnost u prethodnoj godini te je donjela smjernice za budući rad.

0
0
0
s2sdefault