Izdanja Dominikanske naklade Istina

Ruedi Imbach

Portret pjesnika kao filozofa.

O filozofiji Dantea Alighierija


Biblioteka: Filozofski prilozi, 1
Godina izdanja: svibanj 2022.
Format: 12 x 19,5 cm 
Opseg: 91 str. 
Cijena: 75,00 kn

Narudžbe: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Švicarski povjesničar filozofije Ruedi Imbach ističe razne vidove Danteove filozofske misli u kontekstu srednjovjekovne filozofije: Danteovo poimanje filozofije, Danteov doprinos filozofiji jezika, prisutnost filozofije u „Božanstvenoj komediji“, Danteov doprinos srednjovjekovnoj političkoj misli. „Portret pjesnika kao filozofa“ otkriva Danteovo značajno mjesto u povijesti filozofije, ali i aktualnost njegove misli i 700. godina nakon njegove smrti.

Ruedi Imbach jedan je od najpoznatijih europskih povjesničara srednjovjekovne filozofije. Bio je profesor srednjovjekovne filozofije na Sveučilištu u Fribourgu (Švicarska), a zatim u Parizu (Sorbonne). Godine 2001. nagrađen je prestižnom znanstvenom nagradom Prix Marcel Benoist Švicarske Konfederacije. Autor je brojnih djela i studija iz srednjovjekovne filozofije. Vrstan je poznavatelj Danteova djela i misli. U njemačkom izdanju priredio je, s opširnim komentarima u više svezaka, Danteova Opera minora

Knjiga je objavljena u povodu obilježavanja 700. obljetnice smrti Dantea Alighierija. S francuskoga je prevela Maja Herman Duvel.