Predstavljeno glasilo "Izazov istine" u župi bl. A. Kažotića Ispis
Ponedjeljak, 28 Studeni 2011 08:05

2011-11-28-naslovna-izazovZagreb, 28.11.2011. - U nedjelju, 27. studenoga u župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici, predstavljan je novi broj glasila dominikanskih studenata "Izazov istine". O novom su broju govorili: fr. Krunoslav Batinić, s. Mirjam Peričić i fr. Ivan Gavranović.

 

Fr. Krunoslav je kazao kako Izazov u svojoj vrsnosti donosi kvalitete dominikanskog Reda te da je zaokupljen mnogim današnjim pitanjima evangelizacije.

 

Nije isključivo refleksija filozofsko - teološke misli, nego također i prikazivanje onog najvišeg u katoličkoj vjeri, Isusa Krista, na različite načine, istaknuo je Krunoslav.

 

Dominikanka, s. Mirjam govorila je o samoj strukturi časopisa. Između ostaloga istaknula je kako je ovo prvi broj koji nema temu na kojoj bi bili utemeljeni svi radovi nego se spontano oblikovalo pet cjelina: Portreti, Slobodne teme, Klik, Knjige koje se preporučuju te Iz kronike.

 

Tako čitatelji imaju raznolik program pred sobom te mogu odgovoriti na izazov istine čitajući raznoliko štivo.

 

Predstavljanje je zaključio fr. Ivan koji je posebno govorio o zadnjoj cjelini - "Iz kronike" i o naslovnoj stranici časopisa.

 

Što se kronike tiče, na simpatičan je način prikazao život studenata prošle akademske godine, a glede naslovne stranice, pričao je o mnogim fazama nastajanja slike "Dominik u slavi" fr. Krešimira Kapetanovića. Predstavljanje je zaključio šaljivom prezentacijom o životu dominikanskih studenata.

 

Posebnu čar sinoćnjem predstavljanju dao je zbor "Nukturno" iz župe bl. Augustina Kažotića, koji redovito animira nedjeljne večernje mise u spomenutoj župi. Moderator predstavljanja bio je fr. Mirko Irenej Vlk.

 

Predstavljanju časopisa prethodilo je liturgijskog slavlje s pjevanom Večernjom molitvom koju su animirali dominikanski bogoslovi.

 

 

Video uradak o predstavljanju Izazova, pogledajte ovdje:

 

http://www.youtube.com/watch?v=_6Uvt2-Bc24

 

 

 

Video kolekcija

Aktualno

Molitva za jubilej Reda

Opća skupština Reda - Trogir 2013

Službene stranice reda

Tragom istine - stranica braće studenata Hrvatske dominikanske provincije

Dominikanska naklada Istina

Vjesnik Provincije

Sestre dominikanke - Kongregacija sv. Anđela Čuvara

Propovijedi M. Jurčevića

Hrvatska katolička misija Pariz

Glasnici nade

Samostan i župa Kraljice sv. krunice

Samostan i župa bl. Augustin Kažotić

Župa svetog Križa u Gružu

Knjižnica Hijacint Bošković

800 godina reda propovjednika

Postani dominikanac

TABLICA URA VJEČNOGA RUŽARIJA ZA 2012.