Ispis

2009-09-27-nogometnaslovnadomaKatolička malonogometna liga (KMNL), koja djeluje od jeseni 1998., proizašla je iz tradicionalnih Uskrs kupova koje su pokrenuli mladi iz Župe sv. Petra, a održavaju se još i danas.

 

Nakana je bila zbližiti mlade kroz sport, pa je oblik natjecanja samo povod za međusobno druženje i upoznavanje. KMNL od sezone 1999./2000. nosi naziv Bl. Alojzije Stepinac. Posebnost natjecanja je ta što se prije svake utakmice, momčadi okupe i zajednički pomole. Tijekom utakmice na terenu je izričito zabranjeno izricanje bilo kakvih uvredljivih riječi dok se na kraju sezone posebno nagrađuje fair play igra. Ujedno je to i najvrjednija nagrada KMNL-a.

 

Kako bi njegovali duhovnu dimenziju sudionici se okupljaju na zajedničkom misnom slavlju u različitim župama nakon kojega slijedi druženje. U Došašću i Korizmi priređuju se jednodnevne duhovne obnove. Od ove godine u KMNL-u sudjeluje i momčad Dominikanske mladeži (DOMA) iz župe bl. Augustina Kažotića. Momčad se natječe u četvrtoj ligi iz koje započinju sve momčadi koje su tek započele svoje natjecanje u KMNL-u. 

 

Ovogodišnja sezona je započela 19. rujna, a momčad DOME je već u prvom kolu zabilježila prvu pobjedu svladavši nogometnu ekipu iz Župe Marije Majke Crkve s rezultatom 2:1. U kolu koje je odigrano u subotu 26. rujna Dominikanska mladež svladala je momčad Župe sv. Jeronima s uvjerljivim rezultatom od 7:1 te time zasjela na čelo tablice 4.lige. No, unatoč tome što je u sportu, posebno u nogometu lijepo pobjeđivati, cilj okupljanja nisu samo nogomet i pobjede nego međusobno povezivanje, bolje upoznavanje, konstruktivno i kvalitetno druženje i prijateljevanje. Kao što kaže i geslo KMNL-a ovo je jedna „nova dimenzija sporta“. Nadam se da će loptanje uz molitvu u KMNL-u učiniti da se i na taj način mladi približe Bogu.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s