joomla social media module

2009-08-25-oblacenjadub.1Dubrovnik, 25. 08. 2009. - Nakon ljetne stanke, u kojoj su brojni turisti posjećivali samostanski muzej i crkvu, život samostana sv. Dominika u Dubrovniku krajem kolovoza i početkom rujna obilježavaju značajni i bogati događaji na razini Provincije i Dominikanskog reda: redovničko oblačenje petorice postulanata i početak novicijata, obnova jednostavnih zavjeta, Međunarodni studijski tjedan za braću u formaciji, predstavljanje knjige bivšeg Učitelja Reda Timothyja Radcliffea «Zašto biti kršćanin?».

 

 

U četvrtak, 27. kolovoza, fr. Srećko Koralija tijekom molitve Večernje obnovit će jednostavne zavjete na godinu dana. Fr. Srećko je student treće godine teologije na Sveučilištu u Fribourgu (Švicarska).

 

U petak, 28. kolovoza 2009., na blagdan sv. Augustina, pod misom u 19:00 sati, petorica postulanata obući će dominikanski habit i započeti godinu novicijata: Ivan Gavranović (Pag/Uskoplje), Petar Galeković (Zagreb-Trešnjevka), Krešimir Kapetanović (Uskoplje), Tomislav Nikolić (Imotski), Kristijan Gerbic (Zenica).

 


Šesti postulant Antun Čorak, iz Dubrovnika (kandidat za brata suradnika), započet će novicijat zajedno sa sedmoricom kandidata talijanskih provincija u dominikanskom samostanu u Chieriju (kod Torina), 12. rujna 2009. Prije ulaska u novicijat kandidati su imali duhovne vježbe od u samostanu sv. Nikole u Korčuli, pod vodstvom fr. Mate Bošnjaka, iz samostana Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu-Pešćenica. Pridružili su im se fr. Matijas Farkaš i fr. Srećko Koralija.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault