joomla social media module

2014-07-20-naslovnaDubrovnik, 20.7.2014. - Ispred ulaza u samostan sv. Dominika s prvim trenucima nedjelje 20. srpnja, dubrovački kantautor Ibrica Jusić obilježio je pedesetu godišnjicu održavanja svojih koncerata na skalinima dominikanskoga samostana.

 

Tom je prigodom prior p. Nikola Mioč uručio glazbeniku prigodni dar i čestitao mu zlatni jubilej. U kratkom obraćanju okupljenima Ibrica je podsjetio kako su pojedini prije 40. godina pitali tadašnjega priora dominikanskoga samostana: zašto pušta da mu ‘mali Musliman’ svira na skalinima, a on im je odgovorio: neka svira, onda moji svećenici dok mole slušaju i poeziju!

 

Ibrica Jusić započeo je svoje koncerte prije pedeset godina na južnom portalu crkve koji je obnovljen i svečano otvoren 28. prosinca 2007. Obnovom mu je vraćen izvorni polukružni oblik stubišta umjesto dotadašnjeg jednokrakog.

 

Tijekom svečanog otvaranja portala u kolovozu 2007. tadašnji prior samostana p. Kristijan Raič između zaslužnih za obnovu, uručio je prigodnu medalju - rad akademskog kipara Damira Mataušića i kantautoru Ibrici Jusiću koji na skalinama dominikanske crkve svojim recitalima i pjesmama prolaznicima nudi nezaboravne trenutke na grad ispod Srđa i vrijeme provedeno u njemu.

 

Zbog tehničkih razloga, Jusić već par godina ne svira na skalinama južnog portala već ispred glavnog ulaza u dominikanski samostan.

 

0
0
0
s2sdefault