Ispis

Bible in Jerusalem 2021

 

Već sedmu godinu zaredom tijekom siječnja održava se susret dominikanaca bibličara pod nazivom „Biblija u Jeruzalemu“. Zbog epidemioloških mjera ovogodišnji susret se održao preko Zooma od 3. do 5. siječnja 2021.

 

 

Braća koja su se virtualno okupila iz nekoliko zemalja (Izraela, Kolumbije, Švicarske, Španjolske, Poljske, Velike Britanije, Paragvaja, Bolivije, Nizozemske, Italije i Hrvatske) tijekom susreta razgovarala su o područjima vlastitih istraživanja, dok su s učiteljem Reda Gerardom Timonerom, socijusom za intelektualni život Reda Pablom Sicoulyjem, socijusom za Latinsku Ameriku Luisom Javierom Rubiom te direktorom dominikanske Francuske biblijske i arheološke škole (www.ebaf.edu) u Jeruzalemu Jeanom Jacquesom Pérennèsom raspravljali o zajedničkim istraživačkim projektima poput projekta „Biblija u svojim tradicijama“ (http://blog.bibletraditions.org/) te implementaciji biblijskih studija u život Reda i teologiju Crkve.

 

Između ostaloga, odlučeno je da se ponovno pokrenu ljetne biblijske škole u Jeruzalemu za mlade dominikance te da se sljedeći susret – ako epidemiološke mjere budu povoljne – opet održi u Jeruzalemu od 3. do 6. siječnja 2022.

 

Na susretu je sudjelovao i član Hrvatske dominikanske provincije, Srećko Koralija, OP koji se bavi semitskim jezicima i recepcijom biblijskih tekstova (Hebrejska Biblija, Septuaginta, Targumi) u aramejskoj i sirskoj tradiciji, a također je uključen i u rad već navedenog projekta recepcije i novog prijevoda Biblije „Biblija u svojim tradicijama“.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s