Ispis

2020 08 08 kl naslovna

 

U dominikanskoj župi Klopče pokraj Zenice u subotu, 8. kolovoza svečano je proslavljena svetkovina svetog oca Dominika.

 

Podsjetimo da su već tradicionalno na ovu svetkovinu pozivana braća franjevci kao propovjednici. Tako je ovogodišnji propovjednik bio fra Krešimir Vukadin, župnik župe Brajkovići pokraj Travnika.

 

Proslavi su prisustvovala i druga braća franjevci iz Guče Gore i Nove Bile, kao i župnici svih zeničkih župa. Propovjednik je naglasio važnost propovijedanja u današnjem vremenu koje je puno izazova, kao i u onom u kojem je živio sveti Dominik.

 

Osvrnuvši se na poslanicu Timoteju gdje Pavao hrabri vjernike na propovijedanje u svim vremenima, bilo to zgodno ili nezgodno, istaknuo je kako je to poziv i svakom kršćaninu danas.

 

Posvijestivši okupljenim vjernicima veličinu kršćanskog poziva kojim ih Krist šalje da bi bili sol zemlje i svjetlo svijeta, kao vrhunski primjer predstavio je za uzor osnivača Reda propovjednika. Upravo smo svi pozvani biti, poput njega, propovjednici Istine u svojoj svakidašnjici, rekao je na kraju homilije župnik Vukadin.

 

Nakon misnog slavlja, uslijedio je zajednički svečani ručak u župnoj dvorani. Dominikanac fr. Pero Jurič, župnik i starješina zahvalio je braći franjevcima i svećenicima na dolasku i njihovoj prisutnosti na proslavi svetkovine utemeljitelja Reda.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s