joomla social media module

2019 12 26 t p n

 

Ispred crkve sv. Dominika upaljen badnjak u iščekivanju Krtistova rođenja

 

 

Ispred crkve sv. Dominika članovi Udruge Gospe od Karmela i ovu su godinu zapalili badnjak uoči polnoćke koju je predvodio starješina samostana fr. Petar Galić, OP.

U prepunoj samostanskoj crkvi, u nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića, okupio se velik broj vjernika Trogira i susjednih gradova i općina kako bi radosno dočekali Kristovo rođenje.

 

Anđeo je navijestio pastirima: „Ne bojte se, danas vam se u gradu Davidovu rodio spasitelj“. Svakome od nas danas Božja riječ kaže: „Ne bojte se, jer nam se rodio Spasitelj“. To mora biti polazište naše obnove. Kad su pastiri čuli tu vijest, išli su se pokloniti na mjesto gdje se rodio Isus, to mjesto je mjesto njihova rođenja u vjeri.

 

U liku djeteta nam se rodio mali Bog koji svakome od nas donosi Radosnu vijest spasenja i nikad ne smijemo dopustiti da nas zatruje bilo kakvo natjecanje. Ono mora ostati na razini zdravog natjecanja, da nikada ne zaboravimo na poruku spasenja, na Radosnu vijest.

 

Ispred svega, u našim srcima treba odjekivati: „Ne bojte se, radujte se, danas vam se rodio Spasitelj“. Bog želi da u svom srcu načinimo mjesto za njega, onda će nas On počistiti od straha, mržnje, podijela . On se želi roditi u tvom i mom srcu kao što se rodio u betlehemskoj štalici, kazao je u homiliji fr. Petar Galić.

 

Na kraju misnog slavlja fr. Petar je svim okupljenim vjernicima čestitao Božić i uputio zahvalu Zboru blaženog Augustina Kažotića koji je svojim pjevanjem uzveličao polnoćku.

 

 

Ivana Rinčić

0
0
0
s2sdefault