Ispis

2019 11 09 t r t naslovna

 

Pedesetak članova dominikanske obitelji iz Trogira predvođeni dominikancem p. Petrom Galićem, voditeljem - duhovnikom i starješinom tamošnjeg dominikanskog samostana, u subotu, 9. studenog bilo je u rekreativno-duhovnom posjetu gradu Rijeci.

 

Po dolasku u grad koji teče, najprije su posjetili Svetište Majke Božje Trsatske, a potom dominikanski samostan sv. Jeronima gdje su ih dočekali svi članovi samostanske zajednice - razmijenivši srdačne pozdrave.

 

Nakon riječi dobrodošlice, članovi dominikanske obitelji slavili su euharistiju u samostanskoj crkvi koju je predvodio p. Petar, a zatim je p. Zvonko, starješina samostana uz suradnju druge braće upoznao drage goste s poviješću i kulturnim blagom crkve i kapelice Presvetog Trojstva.

 

Potom je uslijedilo kratko ali nadasve radosno druženje u klaustru samostana. Kako se bližilo vrijeme odlaska odnosno planiranog nastavka njihovog puta, domaćini su ispratili trogirske goste zaželjevši im plodan boravak u Kvarnerskom zaljevu i sretan povratak u grad bl. Augustina Kažotića.

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s