joomla social media module

2019 08 03 naslovna s

 

Europsko vijeće laičkih dominikanskih bratstava (ECLDF), od 24. do 31. srpnja 2019. godine održalo je u samostanu svete Katarine Aleksandrijske u Splitu redovito zasjedanje.

 

Na susretu su bili: fr. Rui Lopes – Generalni Promotor bivšeg Učitelja Reda za dominikanske laike iz Portugala, Damien McDonnell iz Irske - predsjednik europskog vijeća, Felix Hoffmann iz Njemačke, Ludovic Namurois iz Belgije, Vilij Šementien iz Litve i Maro Botica iz Španjolske.


Središnja tema susreta bila je formacija dominikanskih laika, posebno projekt „Moodle“. Ovim projektom, ECLDF ima za cilj osigurati europskim bratstvima širu formacijsku strukturu za sve dominikanske laike, te pripremiti priručnike za voditelje formacije na provincijskoj razini. Praktično, to će biti u obliku "extraneta" do kojeg se može doći putem računala, tableta ili mobitela. Donesene su i smjernice o promjenama u strukturi virtualne prisutnosti.

Također su predložene i konkretne smjernice na području solidarnosti, duhovnosti i međusobnog upoznavanja. Splitski susret ujedno je bio prigoda za zahvalu fr. Ruiu koji završava mandat Generalnog promotora. Na kraju susreta, donesena je odluka da se sljedaća Skupština vijeća održi 2021. u Litvi

 

 

0
0
0
s2sdefault