Ispis

2019 07 29 N

 

Papin vikar za Rim kardinal De Donatis sa suradnicima u posjetu trogirskom samostanu sv. Dominika

 

Papin vikar rimske biskupije kardinal De Donatis ovih dana sa suradnicima  boravi u trogirskom samostanu sv. Dominika i nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića, gdje se  nalazi na odmoru. 

 

U njegovoj pratnji su mons. Daniele Libanori, pomoćni biskup za Rim, mons. Antonio Panfili, Vikar za svjetovne laičke pokrete i don Remo Chiavarini, direktor za hodočašća.

 

Kardinal De Donatis je u sklopu devetnice u čast blaženom Augustinu Kažotiću u nedjelju predvodio euharistijsko slavlje i u propovijedi se osvrnuo na molitvu Očenaša kazavši kako je to jednostavna molitva koju nas je Isus naučio moliti. Samo kroz vjeru i ufanje vrata nam se otvaraju.

 

Želim da u svima nama ostane nada i da svatko od nas može reći - Bog je živ!, kazao je kardinal. Dragim gostima iz Rima dobrodošlicu je poželio starješina samostana fr. Petar Galić OP, a kardinal je okupljenim vjernicima kazao:„Nosim vam pozdrave i blagoslov Pape Franje. Moram reći da sam iznenađen ljepotom vašeg grada i vašom ljubaznošću.“ Nakon misnog slavlja predslavitelj  je osobno blagoslovio svako dijete,

 

Kardinala De Donatisa sa suradnicima je u subotu u Splitu primio mons. Marin Barišić, splitsko makarski nadbiskup metropolit, a 1. kolovoza kardinal će otvoriti  ovogodišnji Mladifest koji se od 1. do 6. kolovoza održava u Međugorju.

 

 

Tekst: Ivana Rinčić

Foto: Samostan svetog Dominika -Trogir

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s