joomla social media module

2019 03 20 naslovna

 

Posjet samostanu na Peščenici na svetkovinu svetog JosipaNa svetkovinu svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, dominikanski studenti sa svojim učiteljem fr. Domagojem Augustinom Polanščakom posjetili su samostan bl. Augustina Kažotića na Peščenici. Prva točka večernjeg programa bila je zajedničko slavlje svete mise.

 

Misu je predvodio p. Domagoj Augustin, a u propovijedi je svima okupljenima ponudio sv. Josipa kao uzor svetog i pravednog života. Josip je bio pravedan, poručio je okupljenim vjernicima p. Domagoj, „zato što je činio ono što je Bog od njega tražio.

 

Pa i onda kad je bio na najvećim kušnjama – nije osuđivao, nije gunđao, nije mrmljao, nije raspravljao, već je jednostavno imao pouzdanje u Boga. U tome je bila veličina Josipove pravednosti i mudrosti – biti otvoren za Božju volju i onda kad nam se čini da je to besmisleno, posebno u svijetu koji je postao proračunat i malovjeran, koji traži odgovor na svako pitanje i dokaz za svaku stvar.“

 

Nakon slavlja svete mise, braća su lijepo primljena te su svi zajedno radosno i uz pjesmu proslavili imendane đakona fr. Josipa Dolića i bogoslova fr. Josipa Bernarda Kneza.


2019 03 20 01

 

2019 03 20 02

 

2019 03 20 03

 

 

Tekst: Mislav Peček, OP
Foto: Ilija Lešić, OP

0
0
0
s2sdefault