joomla social media module

2018 06 22 mala naslovna

 

Završile godišnje duhovne vježbe za članove dominikanske Provincije

 

Kao i svake godine, Hrvatska dominikanska provincija je od 17. do 22. lipnja organizirala duhovne vježbe za svoje članove i nekolicinu dijecezanskih svećenika koje su održane u Bolu na Braču. Voditelj duhovnih vježbi bio je fr. Srećko Koralija, OP.

 

Nakon euharistijskog zaziva Duha Svetog, organizator duhovnih vježbi brat Iko Mateljan pozdravio je sve sudionike. Voditelj duhovnih vježbi je kroz nekoliko dana na temelju biblijskih tekstova, katoličke teologije i duhovnosti Reda sa sudionicima promišljao o kršćanskom poslanju, svećeničkom pozivu kroz življenje i propovijedanje Radosne Vijesti.

 

Razmišljanja su bila utemeljena na karizmi dominikanskog Reda 'Veritas' i njegovom motu 'Laudare, Benedicere, Praedicare'. Sukladno tome, razmatrala se uloga meditacije, molitve i studija u stvaranju predodžbi o Bogu i svijetu; proročkoj dimenziji i odgovornosti pozvanog te dimenziji poslanja propovijedanja za koju je potrebna hrabrost prožeta uvjerenjem, znanjem, milošću i smjerom prema svetosti.

 

Voditelj je naglasio da je postizanje jednostavnosti najteža zadaća koja zahtijeva mnoge vještine i osobnu izgradnju uz vlastiti trud i Božju milost, kao i da je bivanje prorokom odgovorna zadaća koja traži preciznost misli, svetost života i hrabrost koračanja otvorenih oči.

 

 

0
0
0
s2sdefault