Ispis

2018 04 02 trog naslovna

 

Vazmeno bdjenje u nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića 

 

„Krist nije u grobu jer je uskrsnuo pa tako i oni koji vjeruju u njega, ne ostaju u grobu, očaju, beznađu, već šire nadu i bore se za život“ kazao je fr. Petar Galić, prior samostana sv. Dominika u nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića  u Trogiru, predvodeći 31. ožujka obrede Vazmenoga bdijenja, uz brata suradnika fr. Antu Kazotija.  

 

U propovijedi fr. Petar je kazao: „Krist je pobijedio smrt i težinu kamena da bi u nas stavio nadu svoga pečata, nadu svoje žrtve koja pobjeđuje ozračje letargije, crnila, nesigurnosti, žalosti, kukanja.

 

Kršćanin ne smije ostati na tome, treba se sjetiti što je primio.  Dragi brate i sestro, primio si snagu Kristove prolivene krvi,  snagu

 

Kristovih presvetih rana, njegova križa i kao vrhunac svega, njegovu pobjedu nad ozračjem onih koji siju smrt i crnilo, koji žele da mi životarimo, da se bavimo njihovim glupim idejama i ideologijama koje nameću kako bi nas  kontrolirali, jer mrze Boga i ne podnose Krista Uskrsloga, on im smeta u nama.  

 

Ali ne, nećemo pristati na to  jer je upravo na nama snaga Kristova. Grobni kamen teški je maknut, a tako i žalost iz tvog života, beznađe, besciljnost.

 

Braćo i sestre večeras smo ovdje da provodimo snagu Krista Uskrsloga!“, poručio je fr. Petar čestitavši svima Uskrs. Potom je obavio obred blagoslova vode i nakon što je poškropio okupljene vjernike oni su obnovili svoja krsna obećanja.

 

Na kraju misnog slavlja fr. Petar je blagoslovio hranu i svima čestitao Uskrs.

 

Zahvalio je okupljenim vjernicima, mješovitom crkvenom zboru koji je pjesmom uveličao Kristovo Uskrsnuće,  a posebnu zahvalu uputio je fr. Anti Kazotiju koji je crkvu i Kristov grob uredio i okitio cvijećem.

 

 

Ivana Rinčič

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s