joomla social media module

2017 12 05 h naslovna

 

Hrvatska katolička misija u Hamburgu proslavila svoj dan

 

U nedjelju 3. prosinca HKM u Hamburgu proslavila je svoj dan i 48. godina postojanja. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je i propovijedao fr. Slavko Slišković – provincijal Hrvatske dominikanske provincije u zajedništvu s voditeljima misije fr. Antom Bobašem i fr. Mirkom Irenejom Vlkom te uz asistenciju dominikanskih bogoslova Dominika Štefulića i Dajana Topalovića.

 

U propovijedi, Provincijal je istaknuo važnost življenja vjere u svakodnevnom životu, te potaknuo Hrvate u Hamburgu da budu svijetlo u ovom gradu u kojem se sada nalaze. Da uvijek izabiru dobro jer zlo ne može nadvladati ili pobijediti dobro, a dobro se uvijek dobrim vraća.

 

Nakon mise uslijedilo je druženje, a folkloraši "Napredak" i "Kroacija" održali su kratak prigodan program. Danu misije prethodilo je trodnevlje koje je predslavio i propovijedao fr. Anastazio Petrica Petrić, voditelj HKM u Hanoveru.

 

Nakon euharistijskih slavlja uslijedio je program. Prvog dana, Zbor misije pod vodstvom s. Jasne održao je prigodni koncert. Drugi i treći dan bili su u znaku dominikanskih bogoslova. Fr. Dominik je održao izlaganje o Katoličkim svećenicima u Hrvatskom saboru (1836.-1892.), a fr. Dajan je vjernike upoznao sa životom i aktivnošću dominikanskih studenata u Zagrebu.

 

0
0
0
s2sdefault